TÖRTÉNETÜNK

Mi a Costa Coffee-nál mindig is hittünk abban, hogy tökéleteset alkotni csak szenvedéllyel lehet. Főleg azért, mert Sergio és Bruno – a Costa fivérek – is ebben hittek.

Londonban született és Londonban keverik, 1971 óta

Több, mint 45 év tapasztalatunk van a legkiválóbb minőségű kávé elkészítésében. A forradalmi módszerektől és a minőség iránti elkötelezettségtől kezdve, egészen a felejthetetlen sikerekig, amelyek a nemzet kedvenc kávézójává tették a Costa Coffee-t, a történetünk ugyanolyan egyedülálló, mint a kávénk maga. 

De kezdjük ott, ahol minden jó történet kezdődik. A legelején. 

A Costa Coffee története 1971-ben kezdődött, amikor Sergio és Bruno megérkeztek Londonba, azzal az égető vággyal, hogy a kiváló kávét a mindennapok részévé tegyék. Létrehoztak egy kis pörkölőüzemet a Fenchurch Streeten, és nekiálltak a lehető legkiválóbb minőségű kávé elkészítésének.

icon

A Costa fivérek itt vakteszteltek 112 különböző kávévariációt, míg végre rátaláltak arra, ami elég finom volt ahhoz, hogy a signature blendük lehessen. Mocha Italiának nevezték el, és máig is ez a signature blendünk.

Signature Blendünk

Ikonikus Signature Blendünk tökéletes kombinációja és egyensúlya a finom Arabica és az erős Robusta baboknak, amelyet precízen, lassan pörkölnek legalább 18 percig, hogy a kávészemek megőrizhessék erőteljes zamatukat, gazdag aromájukat és selymes ízüket.

Előre, tovább

1978-ban, ahogy egyre nőtt a kereslet a kávéjuk iránt, a telephelyük is nagyobb lett, és Dél-Londonba költözött, ahol a testvérek vadonatúj pörkölőüzemet alakítottak ki egy hatalmas, füves telken. 

Az új telephely az Old Paradise Streeten volt, Lambeth-ben, ahol egészen 2017-ig maradt a Costa Coffee pörkölőüzeme. 

Sergio és Bruno itt termelték és innen szállították egyedülálló kávékeveréküket a város legelőkelőbb intézményei számára.

icon

Mielőtt megnyitottuk volna híres kávézóinkat, kávébabjainkat olyan előkelő londoni hoteleknek adtuk el, mint a The Ritz, ahova stílusosan, a híres londoni fekete taxikkal szállítottuk a kávét.

Erősségtől az erősségig

1981-ben a fivérek megnyitották első Costa Coffee kávézójukat a Vauxhall Bridge Roadon. 

Ebben az innovatív üzletben a fivérek Londonban elsőként szolgáltak fel espresszót és készítettek cappuccinót porceláncsészékben, hogy a vásárlók megízlelhessék a kávé legjavát. 

Nem sokkal ezután sorra nyíltak a kávézók London különböző előkelő helyszínein, és a divatos londoniak kedvelt úticéljaivá váltak.